Klanten over...

 • Een fijne betrokken trainer die duidelijkheid schept in NLP, die goed met je meedenkt en inzicht geeft, open en betrokken is. Er was een prettig en goed contact met de cursisten, hij verdeelt de aandacht en houdt rekening met persoonlijke vraagstukken.
  De cursus is voor mij meer dan goed geweest, ik ben ook erg gemotiveerd geraakt om het in de praktijk te willen toepassen om nog beter te kunnen communiceren, mede doordat je ook beseft wat je eigen aandeel daarin is.
  Kortom een waardevolle cursus met complimenten aan de trainer!
  NLP IV: Boost je persoonlijke effectiviteit
 • Leuke, duidelijke, praktische filmpjes die je erover na laten denken. 
  Inleiding NLP
 • Duidelijk, Kort en krachtig!
  Inleiding NLP
 • Binnengekomen met nauwelijks kennis over NLP, en naar huis gegaan met een goed inzicht over NLP als zodanig, en over de inhoud van de vervolg cursus(sen). 
  Het was een leuke en leerzame middag, met veel interactie, feedback, en openheid. Door jou als persoon, je gedrevenheid en enthousiasme, en alle informatie en kennis die ik heb opgedaan, was dit voor mij een geslaagde middag!
  NLP I: De mogelijkheden van NLP in 1 dag
 • Prima en duidelijke informatie! Heb de drie verboden woorden ter harte genomen! En verwachtingen bijgesteld. ..ik dit is voor mij weer een stap in de goede richting. ..bedankt! 
  Inleiding NLP
 • De trainer Rob Tummers geeft op een prettige wijze training. Hij voert zijn werk met passie uit. De training is in relatief kleine groepjes waardoor er ook ruimte is voor individuele vraagstukken.
   
  NLP IV: Boost je persoonlijke effectiviteit
 • Trainer Rob Tummers heeft duidelijk veel kennis van zaken en weet op een hele prettige manier de theorie en de praktijk weer te geven. De trainingsdagen worden met veel inspiratie en een gezonde dosis humor gegeven. Heel veel geleerd en nieuwe inzichten gekregen.
  NLP IV: Boost je persoonlijke effectiviteit
 • Ik ben erg tevreden met de NLP training die ik bij rob gevolgd heb. Het heeft bij mij zeker verandering gebracht , mijn kijk naar de wereld en problemen is gewijzigd en mijn gesprekken met anderen verlopen effectiever.
  NLP IV: Boost je persoonlijke effectiviteit
 • De filmpjes over doelen stellen zijn niet zozeer heel nieuw voor me, maar wel een fijne herinnering dat ik al best goede doelen aan mezelf stel :) Bij die woorden als 'eigenlijk' dacht ik ook wel: zijn dit niet soms ook gewoon stopwoordjes en zeggen ze niet altijd zoveel? Dat van de teleurstellingen vond ik erg interessant. Ook heel bruikbaar, ga ik zeker mee oefenen. Het roept ook wel vragen op als: zijn er geen dingen die je wel van een ander zou mogen verwachten? Bij mij gaat dat dan vaak over als iemand alleen aan zichzelf denkt en niet aan het groepsbelang. Ook het waardering geven aan een ander en wat dat dan weer zegt over jezelf spreekt me aan. chapeau en toi toi, ben benieuwd naar de volgende stappen!
  Inleiding NLP
 • Dat Rob juist die dingen zegt die je eigenlijk wel weet maar zo makkelijk vergeet.
  En als je ze vanaf nu goed onthoud het leven leuker en eenvoudiger wordt.
  Inleiding NLP
 • Ziet er veelbelovend uit.
  Inleiding NLP
 • Leuke opfrisser van mijn NLP-vaardigheden. Bedankt! 
  Inleiding NLP
 • Fijne minicursus!
  Inleiding NLP
 • Rob legt wat mij betreft goed uit waarom iets niet werkt of juist wel werkt. Het maakt dat ik me opnieuw bewust wordt van de alledaagse woorden die ik gebruik, de manier waarop ik doelen stel of mijn doelen probeer te bereiken. Op een of andere manier word ik uitgedaagd om mijn oude "ik" los te laten en mijn mooiere, eerlijkere, maar ook kwetsbare ik te laten schijnen. Ik weet dat daar een grote kracht ligt. Bedankt Rob!
  Overigens prettig dat de achtergrond en de kleren hetzelfde zijn en dat Rob rustig spreekt en voorbeelden geeft.
  Inleiding NLP
 • Echt duidelijk en praktische handreiking direct toepasbaar. 
  Inleiding NLP
 • Leuke introductie op NLP. Sta in voor een vervolg
  Inleiding NLP
 • Ontspannen sfeer, en toch doelgericht. Genoeg ruimte voor de themas en persoonlijke vragen, duidelijke uitleg. Betrokkene trainer met die werkt vanuit zijn drijfsveer.
  NLP IV: Boost je persoonlijke effectiviteit
 • De vijf introductielessen/-video's heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik heb het voor mezelf uitgewerkt op A5-papier met voorbeelden uit mijn eigen ervaringen van de afgelopen maand erbij, ondersteund door kleine tekeningen. Dit zorgde ervoor dat ik de do's en dont's uit de video's beter onthield. Dit A5-papier heb ik op mijn deur geplakt, zodat ik het iedere keer even zie als ik erlangs loop. Ik merk bij mezelf en in mijn communicatie met anderen dat ik er, binnen een (drietal!) dagen, al erg actief mee bezig ben om mijn eigen patronen te veranderen en dat de NLP-manier van denken nu voorin in mijn hoofd zit. En dit alleen al door vijf ontzettend korte lesjes. Ik heb een aantal boeken aangeschaft die ik ga gebruiken om hier verder mee bekend te raken. 
  Inleiding NLP
 • Erg leerzame video-cursus. Vooral het gedeelte over het proberen (video 1) was iets waar ik mij erg in herkende. Ik ben echt een doener, het proberen staat niet in mijn woordenboek.
  Inleiding NLP
 • Rob is een bijzonder prettige trainer en voor mij valt of staat daar de hele cursus mee. Hij stelt zich open op, komt met voorbeelden en leerpunten van hemzelf en is echt geinteresseerd in alle deelnemers. Hij kijkt ook goed of iedereen aan bod komt en ziet bijna meteen waar ieders valkuilen zitten. Is ook niet bang om je te bij te sturen en je accepteert dat ook eenvoudig van hem. Kortom, goede inhoud, goede sfeer, meteen ondanks nieuwe groep een heel open atmosfeer en de diepte in.
  
  Structuur zat er in de ochtend goed in, in de middag dreigde het soms wat te verzanden. Lijkt me lastig, Rob, om steeds de balans te houden tussen ingaan op wat er in de groep leeft en het programma. Wij waren ook een groep die meteen heel open was met elkaar en vrij intensief meedeed. 
  
  Heel erg dank voor je tijdsbesteding na de cursus waar je tijd nam voor ieder die nog met iets zat.
  
  Chapeau, bijzonder goed gedaan.
  NLP I: De mogelijkheden van NLP in 1 dag
 • Der cursusdag geeft zowel overzicht en inzicht in NLP en de toepassing ervan. Je maakt mee hoe grote kwesties hanteerbaarder worden. Rob brengt de inhoud betrokken en rustig over, en houdt de regie goed in handen zonder daarbij te beperken. Niet altijd even makkelijk met een grote groep, is aardig gelukt. Er zaten voldoende interactieve delen in de dag, en ook uitleg, ondesteund door een presentatie (overhead). De uitleg had wellicht aangevuld kunnen worden met voorbeelden van dialogen, of nog andere interactieve werkvormen. Op de andere kant, op deze manierwas er voldoende ruimte voor vragen, en inspelen wat in de groep gebeurde. Een heel diverse groep, die toch aansluiting bij mekaar zocht, dat hielp ook mee om het een interessante dag te maken. 
  NLP I: De mogelijkheden van NLP in 1 dag
 • Ik ben zeer tevreden. De uitleg was duidelijk en ik heb er veel van geleerd. Ik wil graag een cursus gaan volgen. Om verder door te groeien. 
  Inleiding NLP